prinscarnaval

Prins Carnaval van Het Olde Tollus

De Prins is bij Carnavalsvereniging Het Olde Tollus een gekozen persoon, die voorafgaand en tijdens de carnaval de belangrijkste rol heeft binnen de carnavalsvereniging. De nieuwe Prins wordt tijdens onze jaarlijkse pronkzitting rond 11 november (de elfde van de elfde) gepresenteerd. Hier zal hij zijn proclamatie ten toneel brengen en duidelijk aantonen waarom hij de nieuwe Prins is.

Carnavalsvereniging Het Olde Tollus - Prins Milan den Eerste

Prins Carnaval

Bij Carnavalsvereniging Het Olde Tollus is de Prins tijdens de carnaval het boegbeeld van de vereniging. Hij wordt ondersteund door twee Adjudanten,
Niels Heijmink en Tommie Brom. Zij zorgen er samen met hun vrouwen voor dat de Prins tijdens de carnavalsactiviteiten niks te kort komt. Daarnaast wordt de prins nog ondersteund door: Narren, Dansmarietjes en de Prinsengarde (De Garde).

De huidige prinscarnaval van Het Olde Tollus is Milan Klaassen. Spits van Rijnland en jeugdprins van de Toverlaat in 2013.

Prins Milan den Eerste

Tollemennekes en Tollewiefkes,

Wij, bij gratie van het bestuur, garde, narren en dansmarietjes van Het Olde Tollus en met welwillende medewerking van de gemeente, besluiten, gelasten en verordenen het volgende:

Ten eerste:
21 jaar geleden geboren, en nu mag ik al in het prinsenpak voor jullie staan. Dit is een hele eer voor de familie en mij, Milan Klaassen is mijn naam. Voor alle vrijgezellen tollewiefkes, helaas ik ben niet meer vrij. Ik heb namelijk mijn lieve vriendin Lina Driessen aan mijn zij.

Ten tweede:
Ik woon bij mijn moeder in tolkamer op de rekkenveld, en dat doe ik met veel plezier. Soms lijkt het net een hotel, ik hoef niks te doen, mijn eten staat klaar, en als ik het vraag krijg ik zelfs nog een potje bier. Met Lina mogelijk over een paar jaar ons eigen huis, wel hier in het dorp, en nodig ik mama uit voor een etentje bij ONS thuis.

Ten derde:
Carnaval is er vanaf kleins af aan al bij mij in gegoten, eerst was ik jeugdprins, en mijn opa heeft vroeger al bij de Paljas van het prinsenschap genoten. Helaas is mijn vader in 2018 overleden en is hij er niet bij, dat is iets waar ik erg van baal. Mijn ouders vierden altijd carnaval in Zevenaar en Lobith, en dat ik dan nu hier in het prinsenpak mag staan is dus wel heel speciaal.

Ten vierde:
Op woensdag 13 september ging laat in de avond mijn telefoon en kreeg ik Theo Ruikes aan de lijn, met de vraag of ik de prins van Het Olde Tollus dit jaar wil zijn. Eenmaal opgehangen moest ik 24 uur later beslissen, ik had geen idee wat mij te wachten stond dus dat was nog wel wat gissen. Een week later het eerste gesprek met Theo, Patrice en de twee belangrijkste heren, ja gezegd, want de adjudanten Niels en Tommie konden mij een fantastisch jaar garanderen.

Ten vijfde:
Na een aantal jaren studeren de MBO opleiding internationale handel afgerond, Daarna gaan werken en nu schieten de tuinhuisjes, overkappingen en blokhutten uit de grond. Als customer service medewerker bij de blokhutspecialist doe ik mijn ding, eigenlijk is het gewoon klantenservice, maar dat klonk niet tijdens de salaris onderhandeling.

Ten zesde:
Op het voetbalveld ben ik veel te vinden bij de club SC Rijnland, lekker ballen en na de wedstrijd bij de W8 met een biertje en een dartpijl in de hand. Ik speel al 5 jaar in Rijnland 1, soms als wissel en anders sta ik voorin, maar als prins weet ik zeker, ik sta er vanaf nu elke wedstrijd 90 min in.

Ten zevende:
Mijn vriendengroep is super gezellig, maar soms wel een beetje raar, vanwege al onze vetjes noemen wij elkaar bitterbal, echt waar. De hele groep verkleed als bitterbal met carnaval in de zaal is toch super gaaf? En dan ook nog de straat rekkenveld door de buurtjes helemaal versierd, WAUW Alaaf.

Ten achtste:
Ik weet niet wat er aan de hand is maar alle kasteleins gaan lopen, de villa leeg, en nu kun je ook de w8 en taveerne de bijland kopen. Als het zo doorgaat is er geen kroeg meer in de buurt voor wat plezier, Dus zoek je een uitdaging in een fantastisch dorp, sla je slag zodat wij daar nog steeds kunnen genieten van een potje bier.

Ten negende:
Inflatie, loonsverhoging, dure boodschappen, en brandstofprijzen is waar we de laatste tijd alleen maar mee bezig zijn, maar toch staan
de meeste mensen rood onderaan de lijn. De winkels, eetgelegenheden, en supermarkten behouden is ieder zijn wens, maar ondertussen winkelen we allemaal goedkoper over de grens.

Ten tiende
Sinds een aantal jaar zijn we gemeente Zevenaar, we zouden erop vooruit gaan, maar niets is minder waar. Denk je even snel naar de stad te gaan, rij je de auto kapot over de drempels op de halve maan. Het onkruid en gras staat een meter hoog, bel je er dan over op, rijden de grasmaaiers om het dorp heen met een grote boog.

Ten elfde:
De aankomende maanden wordt voor mij een drukke tijd, op het werk en tijdens het voetbal zie je mij niet veel, en hiervan heb ik
geen spijt. Tijdens de wedstrijd bepalen de grensrechters en de scheids de regels, en dat snap ik wel, maar met de carnaval gelden mijn regels, Want:

Met carnaval staat niemand buitenspel!

Prins Milan den Eerste

Carnavalsvereniging Het Olde Tollus - Prins Milan den Eerste